Ръководители

Тодор Цачев

Todor Tsachev-bari sax„Казвам се Тодор Цачев и съм възпитаник на Националното Музикално Училище „Любомир Пипков” и на Националната Музикална Академия „Панчо Владигеров”. До скоро работех в Биг Бенда на Българското Национално Радио, но се оттеглих за да се отдам напълно на проекта, с който се надявам да популяризирам в България една от най-хубавите традиции на американските училища. Заел съм се с нелеката задача да създам училищен Marching Band оркестър по американски модел в община Златица. По време на престоя ми в САЩ като работещ студент съм бил свидетел на масови прояви с такива оркестри и бях изключително впечатлен. Осъзнавайки огромния потенциал на подобен проект, се заех да проуча възможността и начините за неговото реализиране в България. Оказа се, че подобен формат на училищен оркестър не съществува тук и в реализирането на тази идея ще срещна много трудности.“

Интервю на Тодор Цачев пред вестник „Камбана“

Ивайла Цачева  www.ivaila.com

DSC00925Преди да започне работа по проекта за създаване на „Marching Stars“ Ивайла Цачева е един от водещите млади пианисти в България.
В периода 2000-2009 година изнася множество самостоятелни концерти – както в България, така и в Австрия, Италия, Франция, Германия, Португалия, Сърбия и Румъния.  В репертоара й присъстват едни от големите шедьоври на музиката, сред които : „Картини от една изложба“ от Модест Мусоргски, Фантазия в До мажор от Роберт Шуман, концертът за пиано и оркестър от Григ, четвъртият концерт за пиано и оркестър от Бетовен, много от популярните творби на Шопен и др.
Сменяйки фокуса на своето развитие се отдава изцяло на идеята за Марчинг Бенд и заедно със съпруга си Тодор Цачев започват осъществяването й.

Николай Серафимов

IMG_1722Казвам се Николай Серафимов и живея в гр. Златица. Женен съм и имам двама сина.
Работил съм като възпитател в ОУ „Васил Левски” с. Буново, като начален учител в СОУ „Св. Паисий Хилендарски „ гр. Златица. В същото училище съм заемал длъжността зам. Директор, бил съм Главен учител. В момента работя като учител по физическо възпитание и спорт в СОУ „Св. Паисий Хилендарски „ гр. Златица.
През 1985 г. завършвам НШЗО „Христо Ботев” гр. Плевен, през 1986г. се уволнявам и в момента съм офицер от запаса.
През 1991г. завършвам СУ „Св. Климент Охридски” гр. София със специалност педагогика и специализация социална педагогика.
През 1993г.завършвам редовна индивидуална специализация по „теория на възпитанието” към факултета по педагогика в СУ „Св. Климент Охридски”, имам придобит втори клас – квалификация.
През 2011г. в НСА „Васил Левски” гр. София завършвам магистърска програма по физическо възпитание и спорт в средната степен на СОУ. Специалност физическо възпитание. Професионална квалификация Магистър по физическо възпитание.
От малък имам интерес към спорта и спортните игри – футбол, волейбол, баскетбол, тенис на корт. В свободното си време редовно се занимавам с туризъм. Преминал съм туристически маршрути в Рила, Пирин, Стара планина (няколко пъти съм преминавал и през лятото и зимата траверса хижа „Добрила” – връх „Ботев”. През 2006г. се изкачвам на връх Монблан през хижа „Гуте” и заслона „Вало”. През 2008г. достигам до 5400м.н.в. в Памир – лагер 2 на пик „ Ленин”.

1 Response

  1. Vasilka каза:

    Zdraveite mladi i talantlivi Balgari!Vazxitena sam ot va6ata rabota i ot postijeniata vi!Badete vse taka uporiti i mnogo uspexi!BRAVO!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.